Hűtés- és klímatechnikai berendezések értékesítés, szerviz
  
Schneider Electric
   MENU

Hírek, információk

XRA széria: Új csúcskategóriás folyadékhűtő 300-1500kW hűtési tartományban

A Schneider Electric egy olyan folyadékhűtő szériával állt elő amely átmenetet tud képezni a hagyományos csavarkompresszorral szerelt hűtők és a Turbocor kompresszorral szerelt berendezések között.

XRA ipari klimatizálás

A Schneider Electric folyadékhűtő kínálatában eddig is voltak már csúcskategóriás hűtőberendezések mint az olajmentes, mágneses csapágyazású Danfoss Turbocor kompresszorokkal szerelt BCE és BCW szériák. Most azonban a gyártó egy olyan folyadékhűtő szériával állt elő amely átmenetet tud képezni a hagyományos csavarkompresszorral szerelt hűtők és a Turbocor kompresszorral szerelt berendezések között.

Az új, kifejezetten technológiai felhasználásra fejlesztett XRA széria jelenleg kétféle kivitelben érhető el. Az egyik a léghűtéses alap modell, XRAC, a másik pedig az integrált szabadhűtéssel (free-cooling) szerelt változat, XRAF. A szériát az előre mutató irányelveknek megfelelően már úgy tervezték meg, hogy képes legyen magas vízhőfokkal és magas vízhőmérséklet különbséggel is optimális működésre. Folyamatos rendelkezésreállás mellett maximális hatékonysággal üzemeltethető, így kiváló választás tehát adatközpontok esetén ahol a meghibásodás, vagy üzemszünet nem megengedhető.

Az XRA széria a szokványos opcionális lehetőségeken túl az alkalmazott kompresszor technológia és a hűtőközeg tekintetében is konfigurálható így könnyedén igazítható egyedi igényekhez is. Minden berendezés két független hűtőkörrel van szerelve az alkalmazott csavar kompresszorok pedig három variációban érhetők el.

folyadékhűtő alkatrész  folyadékhűtő alkatrész

  • Stepless: 2db. fokozatmentes kompresszor
  • Hybrid: 1db. fokozatmentes és 1db. inverteres kompresszor
  • Full VSD: 2db. inverteres kompresszor

A hűtőközegek tekintetében szintén több lehetőség kínálkozik így igazíthatjuk az alkalmazott közeget a fennálló igényekhez.

     
  GWP: 1430                                GWP: 631                                         GWP: 7                                   GWP: 4Az említett kompresszortechnológiák és hűtőközeg kombinációk eredményeként a hűtési teljesítmény is változatosan alakul.

ipari klimatizálás hűtési teljesítmény


* vízhőmérséklet: 7/12 °C
** vízhőmérséklet: 20/30 °C


Az új Schneider Electric XRAC / XRAF folyadékhűtő fő komponensei


ipari folyadékhűtő részei


1: elektromos csatlakozás 6: axiális EC ventilátorok
2: inverter 7: elpárologtató
3: kapcsolótábla és felhasználói terminál 8: szabadhűtési (free-cooling) hőcserélő
4: kapcsolószekrény hűtés 9: léghűtéses kondenzátor
5: szabadhűtési (free-cooling) csövezés  XRA folyadékhűtő felépítése


1: főköri szivattyú 4: szárítószűrő
2: szivattyú inverter 5: kompresszor
3: szabadhűtési (free-cooling) szivattyú 6: zajcsillapító burkolat